• Kosten leaseauto: Een leaseauto is NIET gratis

Kosten leaseauto: Een leaseauto is NIET gratis

Een paar weken geleden mocht ik aan eerstejaars studenten facilitair management aan de Haagse Hogeschool mijn ervaringen in het facilitaire werkveld en ‘lession learned’ vertellen. Het doel was om de nieuwbakken studenten een beeld te schetsen wat zij na hun opleiding konden gaan doen, en hoe het werkveld er in de praktijk uit kan zien. Nadat ik vier groepen door mijn loopbaan-tijdpad had meegenomen, had ik mijn ervaringen samengevat in 5 ‘lessons learned’ die ik ook graag met jou deel. Een van mijn geleerde lessen: Kosten leaseauto: een leaseauto is NIET gratis!

Een leaseauto is NIET gratis

In mijn eerste ‘echte’ baan na het ondertekenen van mijn diploma had ik de functie van facilitair consultant bij een detacheringsbureau. Voor hen werkte ik bij Natuurmonumenten op het hoofdkantoor in het prachtige ‘s-Graveland. Dat ik hiervoor elke dag van Delft zeker 2,5 uur per dag onderweg was vond ik niet zo erg, want ik kreeg ook een leaseauto. Een zilvergrijze Opel Meriva met cd-speler. Ja, toen was het hip om een cd-speler in de auto te hebben…

Gratis is duur

Pas toen een kennis van mij zei dat hij dat een dure auto vond, riep ik vol (naïeve) trots ‘dat ie gratis was’. Hij gaf mij een spoedcursus ‘leaseauto’s en belastingdienst’… oei! Ik wist niet hoe snel ik om een auto in een lagere, goedkopere klasse moest vragen. Van een ruime 5 deurs Opel Meriva ging ik naar een Opel Corsa zonder elektrische ramen. Was wel even wennen, dat wel. Maar zelfs met een ‘goedkope’ Corsa moest ik toch nog veel bij betalen. Met een salaris van € 1750 bleef er iets meer dan de helft over om mijn huur te betalen, eten, drinken, sparen, leuke dingen doen, noem het maar. Niet alleen mijn maandelijkse (lease) kosten waren hoog, ook de afrekening door de Belastingdienst in mei viel tegen. Sindsdien weet ik dat je ook in maandelijkse termijn kunt betalen… Informeer goed naar de kosten van lease.

Dus een leaseauto is NIET gratis, maar een luxe!

2018-11-02T08:34:48+00:00Categories: Wagenpark|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment