• kilometerregistratie

Kilometerregistratie bijhouden

Wanneer je een leaseauto hebt is het bijhouden van een sluitende kilometerregistratie bijhouden is essentieel. Helemaal als je bij de belastingdienst hebt aangegeven de auto alleen voor zakelijke doeleinde te gebruiken. Wanneer je namelijk privé kilometers maakt in een zakelijke auto, dan ziet de belastingdienst dat als loon in natura. Hierover moet je loonheffingsbelasting betalen. Wanneer je kunt aantonen dat je minder dan 500 kilometer privé hebt gereden kun je aan de fiscale bijtelling ontkomen. Een sluitende kilometerregistratie is dan handig, maar het is wijs om extra bewijzen aan te voeren zoals je agenda en bonnen voor onderhoud en brandstof. Een boete kost je ongeveer € 5000 !

Wat moet een kilometerregistratie bevatten?

Het spreekt misschien voor zich, maar in ieder geval moet je bijhouden op welke dag, op welk tijdstip je in welk voertuig (merk, type én kenteken) van en naar welke locatie je bent gereden en hoeveel kilometers je daar voor hebt afgelegd (door de begin- en eindstand van de kiometerteller te noteren). Ook moet je elke rit nummeren waarbij een rit van A naar B, weer terug naar A wordt gezien als twee ritten. Wanneer je moet afwijken van een ‘normale’ route bijvoorbeeld door wegwerkzaamheden of afsluitingen, moet je ook dit aangeven. Jij als bestuurder van de auto moet dit bijhouden maar het bedrijf moet de gegevens controleren en opnemen in de administratie.

Hoe hou je een kilometerregistratie bij?

Schriftelijk in een boekje is wel het meest eenvoudig en goedkoop. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om de kilometerregistratie elektronisch bij te houden. Er zijn verschillende apps beschikbaar maar ook in veel navigatiesystemen zit een mogelijkheid. Voor bedrijven waar de noodzaak van een goede kilometerregistratie van groot belang is, zijn er speciale GPS systemen te koop met een track-and-trace functie.

Downloads en links

Apps

2018-07-18T21:10:59+00:00Categories: Wagenpark|Tags: , |1 Comment

One Comment

  1. Merle Suijkerbuijk 21 oktober 2013 at 16:11 - Reply

    Indien u een (lease)auto van de zaak heeft en een rittenregistratie bij dient te houden voor de Belastingdienst, is EasyRitRegistratie © een uitkomst. Omdat de applicatie volgens de normen van de Belastingdienst ontwikkeld is, kunt u heel eenvoudig een sluitende administratie overleggen die aan de eisen van de Belastingdienst voldoet.

    Uw iPhone voorziet in de registratie en op de EasyRitRegistratie © website kunt u uw rittenadministratie beheren, wijzigen, downloaden en (volautomatisch) exporteren voor verzending naar uw accountant of boekhouder in een door de Belastingdienst goedgekeurd formaat.

    In tegenstelling tot andere applicaties, betaalt u niet nog eens maandelijkse abonnementskosten. Na aanschaf van de applicatie bent u klaar om aan de slag te gaan!

    http://www.easyritregistratie.nl/

Leave A Comment