• Favoriete kleuren voor een leaseauto: saai en degelijk

Favoriete kleur leaseauto: saai en degelijk

De top 3 favoriete kleur leaseauto van de gemiddelde Nederlander? Bovenaan staat grijs met bijna 30%, gevolgd door blauw (ruim 20 %) en zwart (krappe 17%). Niets spannends aan dus! Waar we aan het begin van dit millennium het liefst in een rode bolide, zo graag en grijs rijden we nu. Komt t door de crisis dat we kiezen voor wat meer deprimerende kleuren of zijn de wagenparkbeheerders de boosdoeners op dit gebied? Blauw lijkt een veilige en  ‘altijd goed’ kleur te zijn.

Wat zegt de autokleur over jou?

De keuze van de kleur auto zegt blijkbaar iets over jou als persoon en ons als mens. Hieronder een overzicht met associaties die mensen hebben bij een bepaalde kleur.

Grijs

Een neutrale kleur als grijs geeft bij veel mensen de associatie dat auto’s in deze kleur weliswaar stijlvol zijn, maar echt een pronkstuk is het niet. Daarnaast zou de persoon conflictmijdend zijn.

Blauw

Een blauwe auto staat voor tevredenheid, kalmte en ontspannenheid. De lichtblauwe variant geeft de indruk meer creatief te zijn en geeft de verbeeldingskracht weer. Een donkerblauwe auto roept het gevoel van onafhankelijkheid op.

Zwart

Zwart staat voor discipline en zelfcontrole. Het gaat er niet zo zeer om om aandacht te trekken maar opgemerkt worden mag dan weer wel. Daarnaast komen woorden als wilskracht en uitgesproken visie naar boven.

Rood

De kleur van de passie, ambitie, impulsiviteit en energie! De leiderstype en/of een sportief persoon passen bij een rode auto.

Groen

Observeren, behoedzaamheid maar zeker ook comfort is van belang bij een berijder van een groene auto. De auto zelf mag luxe, ruim of zelfs groot zijn, maar daar buiten niets buiten proportie.

Wit

Een nieuw begin, een stuk ongeschreven papier maar zeker ook voor luxe en glamour!

 

2017-02-26T15:54:30+00:00Categories: Wagenpark|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment