• Klomp met wortel

Sinterklaas op het werk: voor collega’s

Na mijn artikel over het maken van een schouw die je zowel tijdens de Sinterklaas als kersttijd kunt neerzetten, nu een artikel over hoe je Sinterklaas op het werk kunt vieren. Van helemaal niets tot heel veel, alles is mogelijk. Wat je kunt doen aan Sinterklaas op het werk? Hieronder een aantal ideeën.

Lekker en aardig!

Of je nu wel of geen fan bent van de gemijterde kindervriend, iedereen vindt het leuk wanneer er iets lekkers op het bureau te vinden is. Een chocoladeletters, boterstaaf of zakje muizen met een klein gedichtje om een ieder te bedanken voor de inzet van de afgelopen tijd. Maar er zijn ook enkele leveranciers die echte Sinterklaaspakketten leveren. Van grote en kleine schoencadeautjes, sinterklaasgifts of Sinterklaas kilo. Of wil je het wat kleiner houden, zorg dan voor een met warme chocolademelk met slagroom.

Sinterklaas op de afdeling

Ook kun je met de afdeling een bepaald bedrag afspreken en voor dit bedrag een cadeautje kopen. Hier kun je een thema aan verbinden bijvoorbeeld om zo veel mogelijk cadeautjes te vinden, of zo kitscherig mogelijk, of… Je kunt dan de cadeautjes verdelen door het spelen van  een dobbelspel die wellicht al eens eerder hebt gespeeld.

Valse Sint

Gedichten horen, net als surprises, bij Sinterklaas. Voor een aantal ook een manier om een collega eens flink te kakken te zetten of wat steken onder water te geven. Hou het wel leuk want het is al meer dan eens voorgekomen dat een semi-goed bedoeld Sinterklaasgedicht aanleiding was voor een voortijdige ontbindingsprocedure beëindiging van het contract. Jouw zwaar gelovige leidinggevende vergelijken met Pilatus kan de (werk)sfeer goed verpesten. Maar ook een te gemakkelijk grapje tegen een donkergekleurde collega over ‘als ze niet eens met Sint mee moest naar Spanje’, kan je duur komen te staan. Hou het gezellig!

2018-05-03T10:42:49+01:00Categories: Organiseren|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment