• Sinterklaas

Sinterklaas op het werk voor kinderen van collega’s (1)

Sinterklaas thuis, sinterklaas in de stad en sinterklaas op het werk: sinterklaas overal! De Sinterklaasperiode is een spannende tijd voor kinderen. Veel bedrijven organiseren voor de kinderen van hun medewerkers een Sinterklaasfeest. Heb je plannen maar weet je nog niet precies wat? Hier enkele ideeën.

Begin op tijd

Het laatste kwartaal is voor veel bedrijven een moment om de laatste inhaalslag te maken. Op tijd beginnen met de organisatie van het sinterklaasfeest is écht noodzakelijk wil je ongeschonden uit de strijd komen. Zodra de eerste pepernoten en muizen in de schappen in de supermarkt liggen (eind augustus, begin september) is een mooi moment. Denk al vast na wat je wilt gaan doen, waar en hoeveel budget er beschikbaar is. Wanneer je nu al Sinterklaas spullen besteld is de kans groot dat alles uitgeleverd kan worden. Half november wordt het steeds krapper en zijn de meeste hulpsinterklazen en pieterbazen al geboekt.

Huur op tijd een hulp Sinterklaas

Ik heb zelf een keer de fout gemaakt om de hulp Sinterklaas te laat te boeken. Ik moest genoegen nemen met iemand die tijd had maar oh, oh, wat een spijt. Het was een vieze en handtastelijke Sinterklaas die maar wat graag de moeders zo lang mogelijk op zijn schoot wilde hebben.

Kijk liever in je directe omgeving. Veel verenigingen zoals de lokale voetbalclub of scouting verdienen graag een zakcentje bij met een bezoekje. Dan weet je (beter) wie je binnen haalt.

Meer zekerheid (en hogere kosten) bieden een van de vele professionele Sinterklaas bedrijven zoals het SinterklaascentrumSinterklaas huren op startpagina, Sinterklaas verhuur, acteurs.nl, Sinterfun.nl en Hulpsinterklaas.com.

Muzikale pietenband

Wil je liever muzikale begeleiding? Verschillende muziek- en showcorpsen hebben een eigen pietenband zoals de Excelsior Pietenband uit Delft of Pietenband uit Amsterdam. Voor andere pietenbands, zie de zwartepietenbandoverzichtpagina.

Aankleding

De aankleding in Sinterklaasstijl kun je zo uitgebreid maken als dat je zelf wilt. Een paar prints met sinterklaasplaatjes, wat met stro gevulde jutezakken en ingepakte dozen doen al wonderen. Een mooi versierde stoel voor de Sint maakt het af.

Maak Sinterklaas op het werk leuk en gezellig voor iedereen!

2018-05-03T16:22:51+01:00Categories: Organiseren|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment