• Sinterklaas

Sinterklaas op het werk voor de kinderen van collega’s (2)

Feest van Sinterklaas op het werk voor de kinderen van collega’s: Hoe hou je de aandacht van die toch al gespannen kindjes erbij? Een programma met veel verschillende onderdelen zodat er voor ieder wat wils is of hou je het liever centraal. Wees niet bang dat het te kort duurt, liever wat korter dan te lang. Kinderen gaan dan klieren, vervelen en worden moe. Zonde! Maar een leuke dag van¬†Sinterklaas op het werk voor de kinderen van collega’s!

Sinterklaas op het werk: Kies je doelgroep

Vanaf welke leeftijd is het feest bedoeld? Voor de allerkleinsten (en dus meer voor hun ouders) of pas vanaf een jaar of 3, 4 als ze zich wat bewuster zijn van de Sinterklaas. En tot welke leeftijd kunnen kinderen zich opgeven? De kinderen van tegenwoordig zijn al snel wijs. Sinterklaas-gelovige kinderen hebben meestal een leeftijd tussen de 8 en 10 jaar, met een uitschieter naar boven en naar beneden. Geef bij de ouders aan wat de bedoeling is zodat zij kunnen inschatten of het bij hun kinderen past of niet.

Sinterklaas poppenkastvoorstelling

Zeker voor de kleineren is een Sinterklaas poppenkastvoorstelling leuk. Het voorlezen van een spannend Sinterklaasverhaal kan natuurlijk ook.

Pietendiploma

Voor wat oudere kinderen is dit actieve programma een leuk alternatief op de poppenkastvoorstelling, het halen van een pietendiploma. Ook hier kun je een grote variatie op activiteiten op verzinnen. Van cadeau-in-de-schoorsteen-werpen tot klimmen in een touw (wanneer je bijvoorbeeld een gymzaal tot je beschikking hebt).

Peppernotenpuzzel

Voor zowel kleine als ouderen kinderen is een puzzel- of speurtocht in en/of om het pand een aardig idee. Je kunt zowel denk- als doe opdrachten opnemen, zowel voor de kinderen als de ouders.

Speculaaspop versieren

Met glazuur en toppings zoals hagelslag en chocokralen kun je ook met de kleintjes speculaaspop versieren. Het bakken van peppernoten of boterletter is voor de wat oudere kinderen onder begeleiding goed te doen.

Met Sint op de foto

Laat een (hobby) fotograaf foto’s maken van de kinderen bij de Sint. Leuk als herinnering voor zowel kinderen als ouders.

Cadeautje

Sinterklaasfeest zonder cadeautjes, dat kan natuurlijk niet. Laat ouders van te voren 2 √° 3 cadeau suggesties binnen jouw budget aangeven. Ook kun je met een plaatselijke speelgoedwinkel afspreken dat zij voor cadeautjes zorgen die in de prijsklasse vallen. Je kunt de cadeautje eventueel ingepakt en voorzien van naam (laten) ophalen of zet een kraampje neer waar de kinderen samen hun ouders kunnen kiezen.

2018-09-13T09:42:11+01:00Categories: Organiseren|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment