• vakantieplanning

Vakantieplanning: inventariseer de vakantiewensen

Heb jij de vakantieplanning voor dit jaar gemaakt? Een aantal mensen zal rond deze tijd van het jaar op de lange latten staan. Anderen kijken liever nu al wat zij in de zomervakantie willen doen. En heel misschien heb je al mensen die zeggen dat ze de vakantie alvast geboekt hebben. Dat bij dat laatste kan het nog wel eens mis gaan op het moment dat er meer mensen hun vakantie boeken zonder dat dat onderling overlegd is. Jij als facilitair leidinggevende hebt hier een belangrijke rol is, zodat je zonder stress aan de vakantieplanning kunt beginnen. En vergeet niet dat je de plicht hebt om ten alle tijden te zorgen voor een voldoende aantal BHV’ers!

vakantieplanning versus vakantieWENSEN

Door bijvoorbeeld half december iedere medewerker een vakantieplanning te geven waarin zij hun vakantieWENSEN kunnen aangeven, kun je helder krijgen wanneer een ieder vrij wil zijn. Spreek een uiterste inleverdatum af. Zo ben je af van het principe “wie het eerst komt, wie het eerst maalt” want het gaat in goed overleg. Wees hier echt heel duidelijk in:  mensen die hun vakantie denken te claimen, door alvast te boeken trekken (“Ik heb al geboekt!) aan het kortste eind.

Lekkere vrije dagen

Je hebt er altijd wel mensen bij zitten die op meest gunstige dagen vrij willen zijn zoals de dag naar Hemelvaart, de vrijdag voor Pasen en Pinksteren maar zeker ook de december maand. Dat is op zich niet erg maar let er wel op dat het niet altijd dezelfde mensen zijn. Wanneer je hen twee keer op rij bijvoorbeeld met kerst vrij geeft terwijl anderen dat ook wilden, kun je de onbedoelde en ongewenste verwachting wekken dat dat het derde jaar ook wel zal lukken. (“Ja, maar ik ben *altijd* vrij met kerst”) Wanneer je in zo’n situatie komt, maakt dit dan bespreekbaar. Door het onder de tafel te houden wordt het groter dan noodzakelijk.

Plan vakantie in

In Nederland heeft een ieder recht op minimaal 4 (werk)weken per jaar. Stimuleer mensen ook om hier gebruik van te maken. Je kunt hen wijzen op de wijziging in vakantiedagenregeling die per 01-01-2012 is ingegaan. De wijziging houdt in dat medewerkers hun wettelijke vakantiedagen binnen zes maanden na het opbouwjaar moeten opnemen, daarna komen deze dagen te vervallen. Alleen bij een schriftelijke overeenkomst kan ten gunste van de werknemer worden afgeweken van de termijn van 6 maanden.  Daarnaast geldt de maximale termijn om wettelijke vakantiedagen op te nemen op te nemen niet voor medewerkers die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest vakantie op te nemen. De extra (bovenwettelijke) vakantiedagen vallen buiten deze nieuwe regeling.

In andere  landen zoals Amerika is het aantal verlofdagen een stuk beperkter: daar krijgt de medewerker slecht 10 dagen per jaar en eventueel 5 extra dagen na 15 jaar dienstverband. We werken in Nederland over het algemeen hard: hoge werkdruk, zo efficiënt en effectief mogelijk. Rust in dan ook echt nodig. Hoeveel mensen overkomt het niet dat zij de eerste dagen van de vakantie in bed beginnen omdat die lang onderdrukte griep dán in eens de kop op steekt?

Geef duidelijkheid

Het is soms een heel gedoe, maar veel mensen vinden het fijn dat ze EN weten waar ze aan toe zijn EN dat ze bijvoorbeeld vroegboekkortingen kunnen krijgen. Daarnaast geeft het mensen ook iets om naar uit te kijken. Dan heb ook jij nog voldoende tijd om bijvoorbeeld een uitzendkracht te zoeken en in te werken. Regel je vakantieplanning dus op tijd én goed!

Handige hulpmiddelen

Fijne vakantie!

2018-05-03T16:45:00+01:00Categories: People Management|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment