Bloemen laten bezorgen in een ziekenhuis

Een collega is ziek of ligt misschien zelfs wel in het ziekenhuis. De ander laten weten dat je met hem of haar meeleeft kan je doen door een klein presentje op te sturen, zoals een kleurrijke bos bloemen. Wanneer je als facilitaire afdeling hiervoor zorgt en je kiest ervoor om bloemen laten bezorgen in een ziekenhuis, denk dan aan onderstaande punten.

Bloemen laten bezorgen in een ziekenhuis: Let op de adressering

Wanneer je bloemen (of iets anders) besteld om te laten bezorgen, zorg er dan voor dat je de voor- en achternaam van de ontvangende collega ook juist doorgeeft, evenals een geboortedatum. Anders kan het wel eens zo zijn dat de bloemen bij de receptie of iemand anders op de kamer komen. Mocht je een kamernummer hebben dan is dat natuurlijk extra gemakkelijk.

Intensive care

Bloemen op de intensive care units worden vaak niet toegestaan. Sommige ziekenhuizen staan echter wel toe dat bezorgde bloemen net buiten de intensive care worden geplaatst zodat familie en vrienden er steun aan kunnen ontlenen. Wil je zeker weten of dat in jou geval ook toegestaan is, neem dan contact op met het ziekenhuis; bij de receptie kunnen ze je vertellen of het in het desbetreffende ziekenhuis wel of niet toegestaan wordt.

Vazen

In de meeste ziekenhuizen is een gebrek aan vazen, dus wil je eventueel een mooi boeket laten bezorgen dan is het aan te raden ook een vaas te bestellen. Eventueel kun je natuurlijk ook een naaste waarschuwen dat er een boeket aan zit te komen. Potplanten zijn over het algemeen niet toegestaan in verband met de potgrond, aangezien deze besmette aarde kunnen bevatten. Het laatste dat wilt is dat mensen in het ziekenhuis nog zieker worden door jouw goede bedoelingen.

Betekenis

Bloemen zelf hebben ook een betekenis. Zo staan viooltjes voor hoop, lelies voor zuiverheid, jasmijn voor naastenliefde en de roos voor vreugde en geluk. Maar als je iemand zijn of haar lievelingsbloem weet dan is dat in alle gevallen goed, je weet dan namelijk zeker dat ze er de steun uithalen die ze nodig hebben.

Bloemen laten bezorgen;

 

2017-02-27T09:30:51+01:00Categories: People Management|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment