• fruit op het werk

Eet fruit op het werk

‘Snoep verstandig, eet een appel’ is een slogan uit een campagne uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. De doel was om kinderen te wijzen op de gevolgen van snoepen voor de tanden.  Scholen adviseerden om hun kinderen geen zoetigheid te laten trakteren maar juist iets verstandigs, zoals een appel dus. Maar ook nu is het vervangen van het ‘ouderwetse’ snoep door fruit een goed idee. Ruim 40% van de bedrijven doet iets om de gezondheid van de hun medewerkers te bevorderen, bijvoorbeeld door fruit op het werk gratis ter beschikking te stellen. En het wordt door bijna alle medewerkers gewaardeerd!

Soepje

Een paar jaar geleden deed Cup a Soup al een poging om mensen van hun dipje rond de klok van 16.00 uur af te helpen. In plaats ‘wat lekkers’ was de instant soep in de bekende groene zakjes een gezonder, maar zout,  alternatief.

Fruit als lekker tussendoortje

Tegenwoordig bieden verschillende bedrijven (zoals Vitamine&zo en kantoorfruit.nl) een ruim assortiment fruit voor op het werk aan. Niet alleen om de suikerdip van 16.00u te voorkomen. Maar ook lekker in ochtend of bij de lunch.

Waardering

Uit Deens onderzoek is gebleken dat fruit op de werkplek door medewerkers daadwerkelijk als een extra pré wordt ervaren. Zo is gebleken dat maar liefst 97% van de werknemers fruit op het werk ziet als een blijk van waardering van de werkgever. Een bijna net zo hoog percentage (96%) van de werknemers maakt dagelijks gebruik van  het fruit dat intern wordt aangeboden.

In box, mand of tas

Afhankelijk van de leverancier die je kies, krijg je het fruit aangeleverd in een representatieve box, mand of tas. De kosten bedragen rond de eur 25.- en vaak zitten er dan circa 50 verse producten in, in totaal rond de 8 kilo aan fruit. Afhankelijk hoe belangrijk en aantrekkelijk je dit vindt, kun je er voor kiezen een om per week één of meerdere (keren) boxen af te laten leveren. Nadeel hier van is wel dat je gebonden bent aan het assortiment dat de leverancier aanbiedt.

Zelf doen kan ook

Merk je dat bepaald fruit te lang blijft liggen of helemaal niet gegeten wordt, dan kun je er ook voor kiezen om dit zelf te regelen bijvoorbeeld via de cateraar of lokale groenteboer. Je moet dan zelf voor presentatie zorgen maar je hebt dan wel meer keuzevrijheid.

Eet smakelijk!

2018-07-23T09:53:47+01:00Categories: Gezondheidsmanagement|Tags: |0 Comments

Leave A Comment