• Alcohol op het werk; hoe ga je daar mee om als werkgever

Alcohol op het werk; hoe ga je daar mee om als werkgever

Na een week hard werken, wordt bij veel organisaties het weekend ingeluid met een bedrijfsborrel. Ook wel bekend als vrijdagmiddagborrel of afgekort: ‘VrijMiBo’. Een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen in een ontspannen omgeving of om, met een drankje er bij, te praten over de afgelopen dagen. Maar ga jij als werkgever om met alcohol op het werk?

Alcohol op het werk; voer een alcoholbeleid

Vooral bedrijven in de horeca, bouwnijverheid, landbouw & visserij of bedrijven waar de kans op een bedrijfsongeval groot is, voeren een alcoholbeleid. Hierin is beschreven in welke mate zij alcohol aanbieden aan medewerkers en welke maatregelen er worden getroffen om misbruik te voorkomen. Het is overigens niet verplicht om een dergelijk beleid te hebben. Maar ook wanneer jouw organisatie niet in een risicobranche zit, kan je nadenken over afspraken over alcoholgebruik. Bijvoorbeeld:

  • Er wordt pas ná 16.00 uur alcohol geschonken;
  • Bier en wijn mag alleen in het café of restaurant worden genuttigd, niet op de werkplek;
  • Er is relatief meer frisdrank dan alcohol;
  • Alcoholische dranken staan in een af te sluiten kast of ruimte.

Verklaring sociale hygiëne

Werk je in de horeca en catering en verkoop je alcohol, dan ben je verplicht om een verklaring sociale hygiëne te hebben. Een bedrijfsborrel valt echter in de categorie ‘besloten kring’ en heb je in tegenstelling tot verschillende berichten die bij verschillende instanties te vinden zijn, niet te maken met een horecavergunning of de drank- en horecawet. Dat krijg je wel wanneer je als bedrijf een feest organiseert waar mensen van buiten af ook mogen komen en entree gevraagd wordt.

Woon-werkverkeer

Als werkgever heb je wel een zorgplicht naar jouw medewerker toe en ben je officieel aansprakelijk op het moment dat een medewerker tijdens woon-werkverkeer een ongeval krijgt. In de praktijk is er geen jurisprudentie bekend waarbij de werkgever verantwoordelijk werd gehouden voor het alcoholgebruik van een medewerker. Waarschijnlijk komt dit omdat een ieder heel goed weet dat je maximaal 2 glazen alcohol mag drinken. Of zoals de Wegenverkeerswe (artikel 8, lid 2) beschrijft: ’Het is een ieder verboden een voertuig te besturen na zodanig gebruik van alcoholhoudende drank dat het alcoholgehalte van zijn bloed bij een onderzoek hoger blijkt te zijn dan een half promille.’

Gevolgen

In elk autoleasecontract is een alinea geweid aan alcohol in het verkeer. Het niet opvolgen van de instructies kan grote gevolgen hebben, en natuurlijk niet alleen financieel. Er zijn organisaties waarbij het niet opvolgen van de ‘don’t drink & drive’ policy ontslag op staande voet betekent.

Kortom, hoewel het hebben van een alcoholbeleid niet verplicht is, is het goed om duidelijke afspraken te maken. Hoe ga jij binnen jouw organisatie om het alcohol op het werk?

Leave A Comment