• tweedehands kantoormeubilair

Is tweedehands kantoormeubilair interessant?

Naast de mogelijkheid om meubilair te huren, kun je ook kosten besparen op de inkoop van meubilair door te kiezen voor tweedehands kantoormeubilair. Dat is meubilair dat wordt opgeknapt, bijvoorbeeld door van bureaustoelen de zittingen en rugleuningen opnieuw te stofferen. In de horeca werd dit al veel langer toegepast maar steeds meer zien ook andere bedrijven de mogelijkheden. Maar hoe kom je aan tweedehands kantoormeubelen en voor wie is dit interessant?

Hoe kom je aan tweedehands kantoormeubilair

Steeds meer bedrijven zien de mogelijkheden van tweedehands kantoormeubilair. Bijvoorbeeld Kringlöp is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het opkopen en doorverkopen van Ikea meubilair. Deze aanbieder is met name interessant voor kleine ondernemingen die enerzijds niet veel geld beschikbaar hebben voor meubilair, anderzijds bieden zij kleine oplagen van meubilair. Maar ook op de bekende tweedehands websites zoals marktplaats of speurders kun je dan goed uit de voeten. Nadeel is dan wel dat je dan geen bon krijgt en dat je met grote waarschijnlijkheid zelf aan de sjouw moet.

Voor grotere oplagen zijn bedrijven zoals AllROundOffice en Goedkoopinrichten.nl interessant. Zij kopen grote partijen A-merk meubilair zoals Ahrend, Gispen en Aspa op om deze op te knappen. Voor hen is het daardoor rendabel om ernstig beschadigde bureaubladen te vervangen voor nieuwe of jong gebruikte bladen. Of om stoelen en banken opnieuw te bekleden. Ook bieden zij vaak de mogelijkheid om de spullen af te leveren en desgewenst te monteren.

Voor wie in tweedehands kantoormeubilair interessant

Zoals gezegd werd het op- en inkopen van tweedehands meubilair al langer toegepast. Maar ook kleine (niet-horeca) bedrijven met een beperkt budget en scholen zijn geliefde afnemers van tweede kans meubilair. Of bedrijven die tijdelijk een kamer, vleugel of etage willen inrichten gedurende een project. Zoals aannemers die een bouwkeet willen voorzien van werkplekken en een lunchmogelijkheid. Maar ook zzp’ers of mensen die regelmatig thuiswerken willen graag een kwalitatief goede bureaustoel zonder de hoge prijs er voor neer te leggen. Tweede kans meubilair is ook voor deze groep een prima alternatief!

2018-05-31T10:02:47+01:00Categories: Huisvestiging, Inkoop|Tags: |0 Comments

Leave A Comment