• kerstpakket

Een alternatief kerstpakket: drie suggesties op een rij

Een doos vol met etenswaren voor de kerst vind je niets? Maar je weet nog niet wat je dan wel wil? Er zijn nog tal van mogelijkheden te bedenken. Hieronder drie alternatieven voor het traditionele kerstpakket.

Kies verschillende kerstpakketten

Een groot voordeel van het traditionele kerstpakket is dat de organisatie ervan vrij eenvoudig is. Je hebt een lijst met namen van medewerkers, je bestelt net zo veel (en een paar extra voor het geval dat) kerstpakketten als dat er medewerkers zijn en klaar ben je. Maar wanneer je niet voor iedereen hetzelfde kerstpakket wil, kun je natuurlijk ook mensen zelf laten aangeven wat zij willen. Bijvoorbeeld door een korte omschrijving te geven en hen zelf te laten kiezen. Zo blijft het enerzijds toch nog een verrassing, en anderzijds hebben ze toch niet invloed.

Laat mensen zelf kiezen op een kerstmarkt

In plaats een kamer te reserveren voor pallets kerstpakketten waar je iedere keer aan het strepen op de lijst bent, kun je ook een kerstmarkt organiseren of toe gaan waarbij mensen zelf hun kerstpakket kunnen samenstellen. Zo was er een jaar in Berkel en Rodenrijs het Winterwonderpand. Er waren verschillende kraampjes waarbij je voor een bepaald aantal muntjes zelf kon kiezen wat je wilde hebben: van kleding tot spelletjes, van sieraden tot woonaccessoires, en van eten en drinken tot verwenpakketten. Gecombineerd met een gezellige bierstube waar je voor een hapje en drankje gezellig het jaar kan afsluiten. Ideaal als je niet de organisatie wil of kan doen, geen rotzooi in je pand wil hebben en voor een leuke middag of avond met je collega’s. Googlen op ‘winterfair’ of ‘kerstmarkt’ levert voornamelijk (bus)reizen naar kerstmarkten in het zuiden van het land of Duitsland op. Wellicht dat je een cateraar kan benaderen of hij je verder kan helpen. Of zoek eens op ‘zelfshop kerstpakket’, ‘incompany kerstmarkt’ en ‘zelf kerstpakket samenstellen +kerstmarkt’.

Kerstborrel

Is het budget (te) beperkt om iedereen een kerstpakket te geven? Waarom organiseer je dan niet een gezellig kerstborrel met wat hapjes, eventueel gecombineerd met de loterij van de kerstgeschenken die verschillende leveranciers hebben gebracht. De kracht zit in soms in de eenvoud!

Fijne feestdagen!

Heb jij nog alternatieven voor het traditionele kerstpakket? Reageer hieronder!

2018-05-03T14:54:29+00:00Categories: Inkoop|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment