Waarom flexibel werken in een café niet werkt

Aanbieder van flexibele werkruimte Regus was benieuwd naar de beleving van flexibel werken in een café, koffiebar of restaurant. Veel zakenmensen willen liever op een hippe locatie hun werk doen. Uiteraard wel voorzien van gratis draadloos internet, gezellige rumoer op de achtergrond en goede koffie binnen handbereik dan het aloude, saaie kantoor. Ideaal is het niet want echt productief zijn lukt niet. Werken in een horecagelegenheid lijkt meer geschikt te zijn sommige werkzaamheden. Zoals het lezen van een paar e-mails, een gesprek voor te bereiden of om kort te overleggen met een collega. Het Nieuwe Werken in een café eerder een praktische dan een professionele keuze!

Gebrek aan privacy

Een van de ondervonden nadelen die kleven aan het werken in een horecagelegenheid, is het gebrek van privacy. Losse papieren die makkelijker kwijt raken maar ook het voeren van vertrouwelijke gesprekken is een drempel. Daarnaast heeft men het gevoel steeds op de eigen spullen te moeten letten om diefstal te voorkomen. Andere bezoekers die erg aanwezig zijn door bijvoorbeeld telefoongesprekken op standje 10, worden als erg irritant ervaren. De mensen van generatie X (1961-1981) zal je vaker zien werken in een café dan de groep geboren voor 1961.

Traag internet

Het geroezemoes in een gemiddeld café wordt enerzijds gezellig gevonden maar heeft ook een negatieve invloed op de productiviteit. Het is altijd maar afwachten of je een ‘eigen’ plek kunt creëren of dat je noodgedwongen aan een grote tafel met anderen komt te zitten. Veel gelegenheden hebben tegenwoordig gratis draadloos internet beschikbaar, al was het maar om mensen binnen te krijgen. Snel internet is zeker in deze tijd een must have, een trage verbinding op je telefoon of tablet is erg vervelend. Een trage, onbeveiligde, onbetrouwbare en overbelaste verbinding is nó vervelender… Ook heb je in menig café geen toegang tot het gebruik van printers, scanners of andere kantoorapparatuur, juist op het moment dat je deze het best kunt gebruiken.

Flexibele werkplekken

Flexibel werken in een café is een van de mogelijkheden. Je kan ook op andere plekken, anders dan de horeca je voorbereiden op een gesprek met een klant, vergaderen of geconcentreerd aan een documenten werken. Tal van bedrijven bieden werkplekken aan zoals Regus, FlexOffiz en Igluu.

2017-02-27T09:30:11+01:00Categories: Huisvestiging|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment