• De invloed van kleuren: Wat kleur met je (werkruimte) kan doen!

De invloed van kleuren: Wat kleur met je (werkruimte) kan doen!

Kleur heeft veel invloed op de mensen: je krijgt bij iedere kleur een andere associatie en een gevoel. Door goed te kiezen welke kleur een deel van een ruimte maakt, kun je een heel ander effect bereiken. Daarnaast is een relatief makkelijke en goedkope manier om van die saaie werkkamer een fijne werkplek te maken. De invloed van kleuren is groter dan je denkt dus kies je kleur!

Blauw

Blauw staat voor helderheid, kalmte en nuchterheid. Het straalt status en macht uit en werkt kalmerend. Brainstormen kun je het bet in een blauw gekleurde ruimte doen; het geeft je inspiratie.

Bruin

Mannelijk en stabiel, daar hoort bruin bij. Deze kleur wordt geassocieerd met kracht, comfort maar ook duurzaamheid.

Rood

‘Vandaag is rood’ zong Marco Borsato al en is een kleur die verschillende (extreme) gevoelens oproept: liefde en oorlog, het zorgt er voor dat je meer adrenaline door je aderen gaat, geeft een energieboost en straalt leiderschap uit.

Oranje

Een energieke kleur is die van ons Koningshuis: Oranje. Het geeft mensen al snel een feestgevoel en gezelligheid.

Geel

Geel geeft energie, plezier en heeft invloed op de creativiteit en fantasie. Geel is ook de kleur van wijsheid, groot denkvermogen en nieuwsgierigheid.

Groen

Natuur, vruchtbaarheid en vrede, dáár staat de kleur groen voor. De kleur geeft een gevoel van (natuurlijke) veiligheid en wordt daarom ook veel gebruik op borden die hier iets te maken hebben zoals vluchtroutebordjes bijvoorbeeld. Groen werkt kalmerend op zowel lichaam als geest, geeft een gevoel van balans en groei.

Paars

Rijkdom wordt vaak geassocieerd met de kleur paars, evenals met spiritualiteit, mysterieus en zelfvertrouwen. Het staat voor luxe, en elegantie.

Wit

Onschuld, perfectionisme en zuiver, daar wordt de kleur wit vaak mee geassocieerd. Niet voor niets dragen artsen witte werkkleding.

Grijs

Hoewel grijs zeker in huizen tegenwoordig een hippe kleur, wordt deze kleur vaak geassocieerd met saai, eenmansworst en ouderdom. He staat voor veilig en bescheiden, industrieel en modern.

Zwart

Jules Deelder’s favoriete kleur, zwart. Duister, macht maar ook zeker stijlvol. Het geeft mensen het gevoel van anonimiteit.

 

Hoe ervaar jij zelf de invloed van kleuren? 

2017-02-28T20:44:16+01:00Categories: Gezondheidsmanagement, Huisvestiging|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment