• verhuizen

Bedrijfsverhuizing? Kies een erkende projectverhuizer

Het bedrijf waar je werkt, gaat naar een ander pand verhuizen. De voorbereiding heeft waarschijnlijk enkele maanden geduurd en als facilitair manager of facilitair medewerker ben je hier, in meer of mindere mate, bij betrokken geweest. Vrijdag was de laatste dag en als het goed zouden jullie maandag in het nieuwe kantoor weer kunnen beginnen. Je droomde zelfs over die aanstaande bedrijfsverhuizing. Maar hoe voorkom je dat het geen nachtmerrie wordt? Dat kan alleen met goede afspraken én een betrouwbare partijen die ervaring heeft bedrijfsverhuizingen. Wist je dat er sinds 2012 een speciaal kenmerk is voor bedrijfsverhuizers, of te wel projectverhuizers?

Een goede bedrijfsverhuizing vraagt om een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding van een verhuizing is essentieel. Dat blijft niet beperkt tot het op tijd uitdelen van verhuisdozen, gekleurde stickers en het opstellen van vele controlelijsten. De fysieke verhuizing, van het ene naar het andere pand, is misschien wel de meest spannende etappe. Er kan natuurlijk juist dan van alles mis gaan.

Keurmerk Erkende Projectverhuizers

Begin 2012 is het keurmerk erkende projectverhuizers geïntroduceerd. Bedrijven met dit kenmerk zijn specialisten op het gebied van zakelijke verhuizingen. Zij zijn bekend met de grote(re)  omvang, belangen en natuurlijk ook de risico’s die een bedrijfsverhuizing met zich mee brengt, ten opzichte van de gewone ‘huis-tuin-en-keuken-verhuizing’. Het keurmerk is geïnitieerd door de Organisatie van Erkende Verhuizers.

Dure grap!

Het is belangrijk om van te voren een reëel budget op te stellen zodat het primaire proces zo snel mogelijk weer in de lucht kan zijn. Wanneer de spullen fysiek wel in het pand zijn, maar nog niet op de juiste plaats dan is dat een nodig dure grap voor een organisatie. Een dag productieverlies loopt immers flink in te papieren en zeker nu kunnen maar weinig bedrijven zich dat veroorloven. Daarnaast levert het heel wat irritaties op wat ook geen toegevoegde waarde is.

Wat laat je doen en wat doe je zelf?

Je kunt het natuurlijk zo duur maken als dat je zelf wilt of dat het budget toelaat. Maar wees kritisch of het wel zo handig om op de verhuizer te bezuinigen. De meeste projectverhuizers bieden aanvullende diensten aan zoals het (de)monteren van het meubilair, het ophangen van schilderijen en whiteboards, het (ont)koppelen van ict spullen, de tijdelijke opslag van goederen maar voor het afvoeren van overtollig kantoorinventaris naar een goed doel. Te veel verschillende partijen dit laten doen, kan een hoop narigheid met zich meebrengen.

2017-02-27T09:27:33+01:00Categories: Huisvestiging|Tags: |0 Comments

Leave A Comment