• schoonmaak groot

Schoonmaak op het werk: smerige toiletten zijn een doorn in het oog

Onderzoeksbureau Ipsos heeft in opdracht van Hago een schoonmaakbelevingsonderzoek uitgevoerd onder 500 medewerkers. Een van de conclusies is dat met name ambtenaren het beperken op de schoonmaakbudgetten merken. Zij zien dat terug in vuilere bureaus die niet meer dagelijks schoongemaakt lijken te worden. Daarnaast hebben veel medewerkers het gevoel dat de schoonmakers te weinig tijd krijgen om hun werk goed te kunnen doen. Volgens de schoonmakers zouden zij wél voldoende tijd en waardering krijgen voor het werk.

Verschillen tussen schoonmaak op het werk overdag en ’s avonds

Ook bleek dat er grote verschillen zijn tussen dagschoonmaak en schoonmaak in de  avonduren. Zien dat er daadwerkelijk schoongemaakt wordt, lijkt invloed te hebben op de beleving van de kwaliteit ervan. Veertig procent van de bedrijven wil dat de schoonmaak in de avonduren gebeurd. Een van de redenen zou kunnen zijn dat het schoonmaken tijdens werktijd de aandacht van de medewerkers zou afleiden. Een andere vaak gehoorde reden is dat het “onmogelijk” is om overdag te stofzuigen. Ook blijkt dat wanneer een organisatie eenmaal is overgestapt naar schoonmaak tijdens reguliere kantoortijden, het overgrote deel hier tevreden over is.

Een smerig toilet is voor veel  mensen (bijna 70%) een doorn in het oog, zo erg dat men bereid is om 1 euro per maand bij te dragen. Ruim 30% ergert zich aan een prullenbak die niet of in ieder geval te weinig wordt geleegd. Een bijna zo grote groep soort zich aan een vieze werkplek.

2018-05-03T16:36:08+01:00Categories: Schoonmaak|Tags: |0 Comments

Leave A Comment