• Asbaktegel: Geen sigarettenpeuken meer op de grond

Sigarettenpeuken in de peukentegel of asbaktegel

Rokers die hun sigarettenpeuken op de grond gooien in plaats van de in asbak. Daar is nu een oplossing voor; de ‘asbaktegel‘ of ‘peukentegel‘, de ‘tegelasbak‘ of ‘peukenput‘. De tegels of putten bieden een buitenasbak die in de stoep is verzonken en zijn een robuust en vandalisme-vrij alternatief voor peukenpalen en/of -zuilen. De bovenkant van de tegel is voorzien van een rooster waar sigarettenpeuken in kunnen worden gegooid of worden geveegd. Verschillende bedrijven bieden dit product aan onder de namen ‘TheDroppit’, ‘Tegelasbak’, ‘Asbaktegel’, ‘CleanCube’ en ‘Asbaktegel’.

Asbaktegel legen

Een peukentegel kan worden geleegd door het rooster met een speciale sleutel te verwijderen en daarna de volle korf met peuken eruit te halen. Vervolgens kan je deze heel eenvoudig legen. Tevens wordt door speciale openingen het regenwater afgevoerd.

Je kunt bij bij de verschillende leveranciers de achterkant voorzien van bijvoorbeeld een bedrijfslogo of alternatieve tekst.

Het ingraven van de tegelasbak kan in de zachte grond. Ook kun je er voor kiezen om in een bestaand tegelpad een steen er uit te halen en te vervangen door een tegelasbak, Eventueel kan je (te) grote tegels op maat  (laten) slijpen. Dit kost wel wat geld en tijd, dus als je het kan voorkomen…

Leveranciers

Indien je meer wilt weten over deze peukentegels kun je onder andere terecht op Thedroppit.com of Cleanstreets.nl. Vanaf zo’n 100,- euro heb je er al een.

2017-02-26T20:34:16+00:00Categories: Schoonmaak|Tags: |0 Comments

Leave A Comment