• bedrijfsborrel

Zo organiseer je een succesvolle bedrijfsborrel

Na een drukke werkweek het weekend in luiden met een drankje, veel bedrijven doen het. Het heeft een positieve invloed op de teamspirit en je leert je collega’s eens kennen op een ander moment van de dag dat het allemaal wat ontspannender is. Maar hoe zorg je er voor dat de vrijdagmiddagborrel of receptie een succesvolle bedrijfsborrel wordt?

Niet met honger en dorst naar huis

Bezuinigen op de hapjes en drankjes tijdens een borrel of een receptie is echt een no-go. Pak het liever goed aan en zorg dat mensen voldoende te eten en te drinken hebben. Drank dat overblijft kun je prima bewaren voor een volgende keer. En die (ongeopende) zakken chips en nootjes die blijven echt nog wel even houdbaar. Vergeet de vegetarische collega’s niet, evenals de mensen die last hebben van een allergie.

Alcohol(vrij?)

Een van de grootste (gênante…) fouten die mensen tijdens een borrel kunnen gaan, is geen maat kunnen houden met alcohol. Zorg er voor dat er daarom altijd meer fris dan alcohol beschikbaar is. Maar bedenk ook hoe je hier als organisatie mee om gaat. Weet je dat je als werkgever verantwoordelijk bent voor de medewerker tijdens het woon-werkverkeer!

Praten over of praten met mensen

Met collega’s onder elkaar wordt er vaak niet (alleen) gepraat  over het werk. Juist ook over de mensen. En met een drankje er bij voelen mensen zich al snel al vrijer en is men soms wat loslippiger dan men zich op dat moment realiseert. Stel je zelf professioneel op, ook (juist?!) tijdens een bedrijfsborrel. Spreek geen kwaad over collega’s, al helemaal niet al zij zelf ook aanwezig zijn.

Borrelen in een bar

Vanuit praktisch oogpunt zou je er voor kunnen kiezen om de borrel in het bedrijfsrestaurant te doen. Maar waarom niet een keer op een andere locatie? Er is vast een leuke bar of kroeg waar men ook drankjes schenkt en waar de hapjes geserveerd worden. Scheelt een stukje organisatie en qua kosten kun je dit zo duur maken als dat je zelf wil. En natuurlijk geen discussie over wie de boel opruimt.

Er zijn trouwens tal van initiatieven zoals Vrijdagborrel.nl en Frank borrel waar mensen van meerdere bedrijven samen kunnen komen, waar gezorgd wordt voor de hapjes en drankjes, maar ook voor de muziek waar je tot in de late uurtjes kunt dansen!

2018-11-11T21:02:09+00:00Categories: Catering, Organiseren|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment