• Wat koffie voor je (organisatie) kan doen

Wat lekkere koffie voor je (organisatie) kan doen

Lekkere koffie kan een verschil maken. Niet alleen wanneer je zelf ’s ochtends de dag begint maar zeker ook voor jouw collega’s en klanten. Een smaakvolle koffiemachine vinden is een lastig karwei. Er zijn zoveel aspecten waar je over kunt nadenken.

Snelle en/of lekkere koffie?

Ga je voor snelle en/of lekkere koffieautomaten koffie? Hoewel menig leverancier zegt dat hij een snelle automatenkoffie een heerlijk bakkie voor je schenkt, is de praktijk toch vaak dat mensen de ‘echte’ bonen koffie de voorkeur geven. Dit zit mijns inziens ook in de beleving. Bij een bonenmachine zie je vaak de bonen van buitenaf zitten, je hoort dat ze gemalen worden en een paar seconden later heb jij je zwarte goud die dan ook nog eens heerlijk ruikt. Dat moet wel goed smaken!

Zelf beheren of laten beheren?

Wanneer je een klein aantal koffiemachines hebt staan, kies je er waarschijnlijk voor om het beheer zelf te doen. Misschien dat je de catering dit voor je kan verzorgen. Maar bij grotere aantallen machines, kan het een overweging zijn om het dagelijks beheer uit te besteden aan bijvoorbeeld de leverancier zelf. Zij kennen de mogelijkheden van hun apparaten en bij een storing kan dit snel worden verholpen. Daarnaast kun je ook afspraken zij de inkoop en voorraadbeheer van de verschillende producten doen. Uiteraard zijn hier kosten aan er verbonden maar de vraag is of je eigen mensen de apparaten net zo goed kennen als de leverancier zelf. En mocht dat wel het geval zijn, dan is dat vaak het geval bij ontevreden klanten die veel problemen met de machines hebben 🙂

Goede koffie is een goede smaak

Koffie is niet alleen maar koffie: koffie is een beleving. Niet alleen de geur maar ook de presentatie ervan. Kun je bijvoorbeeld de bonen zien? Is het apparaat mooi vormgegeven? Is de machine en het meubel schoon? (!) En drink je het bakkie troost in een bruin plastic bekertje met van die witte plastic roerstaafjes waar je, als je er naar kijkt, al moedeloos van wordt? Of drink je de leut uit een mooi kopje met bijpassende schotel, met een mooi lepeltje en een koekje erbij?

Hoe dan ook, schenk koffie altijd met de aandacht die het verdient!

2017-02-27T09:27:13+01:00Categories: Catering|Tags: |0 Comments

Leave A Comment