• catering

Trends in catering

Voor wie op de vakbeurs facilitair 2013 is geweest, heeft het misschien al gezien: heel veel trends in catering zoals verschillende zelfbedieningsconcepten voor het restaurant zonder personeel, verrijkt kraanwater, de mobiele keuken en echt lekkere automatensoep.

Catering zonder personeel

Eén van de trends in catering is dat bedrijven willen steeds minder geld uitgeven aan restauratieve voorzieningen. Een aantal bedrijven waaronder Absoluta  Food & Facilities spelen in op deze trend. Zij bieden een alternatief voor het dure bedrijfsrestaurant, zonder personeel en zonder investering zodat bedrijfscatering op meer locaties kan worden aangeboden.  Het concept is met name geschikt voor kleinere locaties waar normaal gesproken een geen cateringfaciliteiten zouden worden aangeboden. Met de flexibele werktijden is het ook geen vast gegeven meer dat collega’s alleen tussen 12.00 en 14.00 uur willen lunchen maar gedurende de hele dag wat willen eten en drinken.

Verrijkt kraanwater

Ook blijkt er behoefte te zijn aan een goedkoper alternatief voor de watertanks op de afdelingen: kraanwater. Het Nederlandse kraanwater is van een goede kwaliteit en daarnaast ook duurzaam. Een glaasje water uit de kraan is te simpel. Een extra filter die kan worden aangesloten op de waterleding zuivert het water en koelt het water tot 4-5 ‘C. Voor thee is er ook een verwarmingunit te koop.

Mobiele keuken

De mobiele keuken is niet nieuw maakt blijkt steeds vaker gekocht of gehuurd te worden door bedrijven die geen vaste keuken willen of kunnen bouwen. Het is een meubel met een geïntegreerde afzuigknap waar de koolstoffilter er voor zorgt dat er geen geuroverlast ontstaat.  Je kunt er op koken,  bakken, wokken, grillen en frituren.

Lekkere automaatsoep

Er is nu een vers alternatief voor de groene 16.00 uur zakjes met instantsoep. De 365Soup-server verwarmt verse soep gedurende 12 uur zonder kwaliteitsverlies. Het geheim zit in de bereidingswijze: de soep wordt koud bereid waardoor energie bespaard wordt en de structuur van de ingrediënten in tact blijven. Daarnaast zouden de smaak, bite en vitamines beter behouden worden.

2018-05-03T16:34:40+01:00Categories: Catering|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment