• frisdrankautomaat op het werk

Frisdrankautomaat op het werk

Een frisdankautomaat in de zomer is een uitkomst. Wat is er lekkerder om op een warme zomerdag een koel blikje frisdrank te drinken? Er zijn tal van mogelijkheden bij minstens zo veel leveranciers. Daarnaast zijn er verschillende contracten beschikbaar om een frisdrankautomaat te kopen of te huren.

Full-service contract

Wanneer de (verwachte) afname hoog ligt, is een full- servicecontract ideaal omdat je dan nergens meer naar om hoeft te kijken. De leverancier neemt de aanschafkosten van de frisdrankautomaat voor haar rekening, evenals het onderhoud en bijvullen van de machine(s). Het kan zijn dat de leverancier je een commissie aanbiedt wanneer je bepaalde een bepaalde omzet haalt.

Kopen of huren

Het voordeel van kopen of huren van een frisdrankautomaat is dat je vaak zelf kunt bepalen welke frisdranken en variaties je aanbiedt. Vaak kunnen leveranciers tegen een meerprijs ook aanvullende dienstverlening bieden, wanneer je dit wil.  

Wanneer je een machine huurt, dan is de looptijd maximaal 5 jaar. Machines ouder dan 5 jaar gaan kuren vertonen en hier sluiten leveranciers vaak geen onderhoudscontract meer voor. Wel kan je vaak tegen reguliere reparatiekosten een monteur laten komen, wanneer je frisdrankautomaat storing geeft.

Veel voor weinig

Via Marktplaats-achtige website kun je al voor weinig geld een eigen, maar vaak ouder type machine kopen. Het zijn uiteraard vaak grote en logge machines die dieplood wegen. Een reguliere verzendbedrijf brandt hier meestal niet zijn vingers aan. Wellicht dat een lokale verhuizer je wel kan helpen bij het vervoeren ervan.

Geen frisdrank maar een sapje?

Geen blikjes maar een automaat die sapjes schenkt? Ook die bestaan, natuurlijk! Het aanbod is vele malen kleiner dan bij de grote frisdrankleveranciers. Ik weet niet of deze machine een soort postmix-machine is, waarbij een dikke siroop met water wordt aangemaakt.

Andere soorten machines

Naast frisdrankautomaten, zijn er nog tal van andere soorten vendingmachines te huur en te koop. En je ziet ze steeds vaker op de meest uiteenlopende plekken staan. Naast het bekende koffieautomaat, ken je misschien ook wel de vendingmachines op de boerderij waar je plattelandsartikelen kunt kopen of in de supermarkt waar je sigaretten, medicijnen en waarde (lees: diefstalgevoelige) producten zoals bepaalde merken tandpasta en condooms kunt kopen. Misschien is een automaat wel een uitkomst op jouw werk voor het altijd beschikbaar hebben van kantoorartikelen, computerapparatuur of maaltijden! (Bijna) Alles kan!

2017-02-27T09:13:50+00:00Categories: Catering|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment