• Contactloos betalen als alternatief voor de chipknip in de catering?

Contactloos betalen als alternatief voor de chipknip in de catering?

De chipknip blijft nog tot eind dit jaar. Maar daarna is het echt over! Cateraars die al gestopt zijn met de chipknip, lopen tegen een probleem aan. Kassalades moeten worden geteld en geld afgestort. Eventueel extra veiligheidsmaatregelen die moeten worden genomen brengen extra kosten met zich mee. Pinnen door de pas in de automaat te steken, neemt vrij veel tijd in beslag. Dit met als gevolg lange rijen. Maar nu is er een alternatief: contactloos betalen.

Uitvoerig getest

Vorig jaar is in Leiden een proef geweest waar zo’n 1000 consumenten en 100 ondernemers (zoals supermarkten, warenhuizen en horecagelegenheden) aan mee deden. Dit was een gezamenlijk initiatief van ABN Amro, ING en Rabobank in samenwerking met MasterCard, KPN en de gemeente Leiden. Allen waren erg enthousiast en iedere partij gaat nu zelf verder met deze manier van betalen.

Hoe betaal je contactloos?

In plaats dat je je bankpas in de kaartlezer steekt, hou je bij contactloos betalen alleen je bankpas (ABN Amro en ING) of mobiele telefoon (Rabobank) tegen het leesapparaat. Door Near Field Communication (NFC, oftwel contactloze communicatie) kan de betaling (tot € 25 of € 50 ) worden afgehandeld zonder het intoetsen van een pincode. Boven dit bedrag zul je wel je pincode moeten intoetsen. Het idee is dat betalen hierdoor makkelijker en sneller gaat.

Aantikken in plaats van intikken

De ABN Amro, ING en Triodos Bank zijn al sinds vorig jaar begonnen om nieuwe bankpassen met deze functionaliteit uit te geven. De Rabobank wil verder het contactloos betalen via de mobiele telefoon uitbreiden en is bezig met een speciale app hiervoor welke overigens nog niet te downloaden is. Andere banken zullen medio zomer dit jaar hun passen gaan vervangen. Voor mensen die geen gebruik willen maken van deze mogelijkheid, kunnen een andere betaalpas aanvragen (ABN Amro) of de functionaliteit uitzetten (ING).

Meer informatie?

 

2018-05-04T09:34:59+00:00Categories: Catering|Tags: |0 Comments

Leave A Comment