• voorkom een inbraak

Voorkom inbraak, houd ongewenste bezoekers buiten

De dagen worden weer korter, de nachten langer. De warme zon maakt plaats voor regen en wind. En mensen zitten eerder en langer binnen. Bijna de ideale omstandigheden voor het dievengilde dat bij deze omstandigheden graag hun slag wil slaan omdat er nu een stuk minder pottenkijkers zullen zijn. Voorkomen een inbraak of een poging daar toe en maak het de dieven zo lastig mogelijk met deze tips!

Zorg er voor dat binnen komen én zijn, tijd kost

Niet alleen door ramen en deuren van buiten goed af te sluiten, maar door ook tussendeuren op slot te draaien, maak je het de dief weinig aantrekkelijk. Elke deur dat extra opengebroken moet worden om een stapje dichterbij te komen, kost extra tijd. Tijd die menig lid van het gilde niet graag kwijt is.

Voorkom een inbraak : wat je niet ziet, bestaat niet?

Bewaar waardevolle spullen zoals laptops, mobiele telefoons en geldkistjes altijd in een afgesloten kast. Wat de dief niet ziet, is lastiger te stelen. En ook hier werp je weer een extra barrière voor de dief op: er moet weer een kast geopend worden. Computers en ander materiaal dat je niet iedere keer in een kast kunt doen, kun je voorzien van speciale kettingen of kabels.

Een nadeel van deze methode is overigens wel dat er bij een (poging tot) diefstal vrij veel schade kan ontstaan zonder dat er daadwerkelijk spullen meegenomen zullen worden.

Een goed alarmsysteem is het halve werk

Goedkoop is een goed alarmsysteem vaak niet, maar het is zeker het halve werk. De andere helft zit ‘m in goed onderhoud én juist gebruik er van. Als aanvulling zou je er voor kunnen kiezen om een beveiligingsbedrijf regelmatig te laten surveilleren, alhoewel hier wel weer een flink kostenplaatje aan kan hangen.

Beveiligingen is keuzes maken

Welke keuzes je hier in maakt, hangt af van de spullen die je wil beveiligen, hoe belangrijk dit wordt gevonden (bedrijfscontinuïteit!) en wat mag het kosten. Lang niet ieder bedrijf heeft high-tech full color hd dome camera’s nodig, directe doormelding naar de alarmcentrale of een nachtwaker.

 

2018-07-05T08:52:19+00:00Categories: Beveiliging|Tags: , , , |0 Comments

Leave A Comment